Blogger Templates
~~~~

Monday, 30 May 2011

Nur Aleena Haslinda Seorang Yang.................


 Nama saya Nur Aleena Haslinda.Saya dipanggil Aleena oleh rakan-rakan saya,saya juga dipanggil Haslinda oleh guru bahasa melayu saya iaitu Pn. Maimunah dan Pn Rodhiah.Namun guru kelas saya,Pn. Jura Aimi atau lebih dikenali sbgai Cikgu Juju memangil saya dengan panggilan Choco Berry.Saya mempunyai tiga adik beradik dan saya merupakan yang terakhir.Saya suka gelak.Saya juga suka buat lawak..Kadang-kadang lawak saya merupakan lawak yang ginius,namun ada juga lawak yang bodoh.Saya suka berkawan tetapi saya tak suka kawan yang adik beradik dengan hipopotamus atau lebih dikenali sbgai hipokrit.Oleh itu saya agak memilih kawan.Saya bukan seorang yang pilih bulu tetapi saya pilih untuk kebaikan..

   Saya juga peminat k-pop.saya merupakan peminat kumpulan Beast dan juga BigBang.Selain itu saya juga peminat kepada Hazama Akademi Fantasia musim ke-9.Malah saya juga meminati Shiha Mentor.Selain dari itu saya suka membaca novel.Saya merupakan peminat karya Ramlee Awang Mursyid,Aisya Sofia dan juga Damya Hana.Saya suka menghabiskan masa terluang saya dengan tidur sepuas puasnya.Selain dari itu,saya suka meluangkan masa saya bersama rakan-rakan dengan bermain futsal dan sebagainya.

   Saya merupakan seorang remaja yang kurang berminat dengan kata-kata orang lain kerana bagi saya kata-kata hati sendiri lebih tepat kerana hati merupakan sesuatu yang datang dari diri kita sendiri.Saya tidak mempunyai keyakinan yang penuh ketika berhadapan dengan lelaki kerana bagi saya lelaki menyusahkan dan menyebabkan hidup saya huru-hara.Hal ini kerana saya melalui pelbagai perkara bersama manusia yabg bernama lelaki.Namun saya mempunyai keyakinan yang sangat tinggi ketika bersama-sama dengan rakan saya kerana mereka sentiasa menyokong saya tidak kira dalam apa jua perkara..Saya juga mempunyai sikap degil yang kuat..Saya suka memberontak apabila apa yang saya mahu tidak ditunaikan.

    Kesimpulannya,saya ini seorang yang sangat mudah didekati.Tetapi susah untuk difahami.Oleh itu sebelum menilai diri saya,silalah berkenal rapat dahulu dengan saya...


P/S::cikgu maimunah..berapa markah saya dapat??HAHAHA!

Sunday, 29 May 2011

Siapakah Hazama AF9 ?

 Biodata ringkas Hazama AF9 kat bawah ni…

Nama Sebenar : Hazama Ahmad Azmi
Nama timangan: Hazama

Umur : 27 tahun
Tarikh Lahir : 28 November 1984
Tempat Lahir : Kuala Lumpur

Kelebihan Lain  :Menari dan bermain futsal
Pekerjaan : Pekerja Sambilan

Tinggi : 173cm
Berat : 57kg

P/S::Psst psssttt..birthday CB 27 November..hehehe..

Hey Soul Brother !



hazama!i in love with you!!hahahaha..CB suke gile mse dye nyanyi lagu Hey Soul Sister..sumpah he become my soul brother..weeheeeee..saya suka HAZAMA..peduli ape aku org cakap mse skolah dulu hazama kwn ngan budak jahat and kelas belakang..style mcm mat rempit la ape la...aku suka dye sebab bakat dye..bukan sebab sape dye dulu..aiyaaarrrkk..wake up la..bape taon dah berlalu..people change meh..mcm tu gak hazama..aiiyyoo..jgn suke judge orang..tak salah un minat dye..dye ta de un susah kan hidup korang..don't ever ypu try to talk shit about him..if u do,you are the stupid person in this world..sbb you jugde dye sbb sape dye dulu..bukan sape dye skrg and bakat dye..sape tak suke HAZAMA org gile cacat nk mampos!!weerrkkk..=p

Hey Warga Blogger !

hello semua..rindu ta kat CB..hehe..mesti rindu ngan post merepek CB en..hahaha..sbna nyer mcm nie..ari tu blog CB ta leh bukak..tah ape pasal tah..CB un ta tao..then CB minx tolong kat kwn CB,YANA YAYA..dye yg tolong CB..CB sayang sye sbb dye dah kembalikan salah 1 harta CB yg paling berharga..yela..dlm blog CB nie memacam ade..cite sedih,cite kelakar,cite marah,cite benci...ahahahaha..pasal si dia un ade..hehe..tu pasal la CB sayang sgt kat LITTLECHOCOBERRY CB nieyh!!CB happy gile boleh bukak dah...thanks a lot yana..kalo ta..ta tao la ape jd..menagis 7 hari 7 malam agak nyer...sedih dan kuciwa CB..sob~sobs~ (menangis manja)..so CB mink kat littlechocoberry..jgn buat CB mcm tu lg k..kesian CB..sedih auw..=( CB sayang littlechocoberry sgt2..<3 mmuuaahhhh...

Monday, 23 May 2011

All About Tea Yang Big Bang

Stage Name: 태양 TAEYANG
Stage Names in Big Bang: Tae Yang, SOL
Position: Vocalist / Choreographer
Former Stage Name: YB Tae Kwon (YB 태권)
Real Name: Dong Young Bae (동영배)
D.O.B.: May 18, 1988
Height & Weight: 174 cm / 56 kg
Blood Type: AB
Debut: YG Family 2nd Album (2002)
Education: Daejin University in Theater & Film
Specialty : Rapping, dancing, beat boxing, singing, & foreign languages (Japanese & Chinese).
Hobby : Gardening, listening to music, watching TV, & BasketBall
Personality : Does his best in everything, over-achiever.
Doesn’t like to fight, he talks about his problem with the opponent.
He listens to you well and thinks about what he is going to say before he says anything.
Likes :summer, clothes, games, and mangas.

Musicians he admires : Usher, Omarion, Justin Timberlake


P/s:ouchh!!we have a lot a similarities...i love u tae yang=)

Why So Late ?

story for today is i can't wait for school holiday...my teachers was very clever u know..they take long time for our examination..i think if a tell u,myb certain of you can't believe it...because we are attend the exam for a 3 weeks...it was take a long time..don't you think that..they do like that because our teachers don't want us to being truant before our school holiday...!!uuuwwwaaaa..please be a little faster..=( i want to be free..the exam will make my stress going be very worse!!!when i said very,i mean it...

Sunday, 22 May 2011

TAKZIAH UNTUK SEMUA MANGSA

atention please!!pegi bukak tv skang!!cite nyer is takziah buat semua yg terlibat ngan tanah runtuh kat hulu langat tu...sebagai umat islam,kita hendaklah sabar dan tabah dlm ujian yg datang..kerana mungkin ALLAH SWT sedang uji keimanan kita..apa2 pown CB sekeluarga mengucapkan takziah kepada semua ahli keluarga mangsa...mengikut informasi,16 orang terkorban dan 9 orang cedera..then ada salah sorang dari mangsa yg kehilangan sebelah dari kaki nya..semoga anda tabah menerima ujian..mungkin ada hikmah disebalik kejadian yg menimpa kalian...CB cuma mampu memberi sumbangan dr segi kewangan yg ta seberapa tu jer..dan juga iringan doa untuk kalian yg terkorban...semoga roh kalian dicucuri rahmat..bagi yg terselamat,semoga cepat sembuh...bagi pihak2 yg bertangungjawab,ambil la tindakan bg masalah2 mcm nie..nie bukan pertama kali kejadian mcm ni terjadi...sepatut nya dri kejadian yg dulu tu,ambk iktibar..carik jalan penyelesaian untuk elak kn masalah mcm tu terjadi lagi..nyawa bukan barang mainan...bukan boleh ditukar ganti..sebab kecuaian,nyawa insan yg ta bersalah yg korban...jd...renung2 kan lah yer...

INILAH ANTARA GAMBAR-GAMBAR DI TEMPAT KEJADIAN
Kawasan kejadian
Salah seorang dari mangsa kejadian
Rumah anak-anak yatim dan Madrasah Al Taqwa ditimbuh(bhg kanan gambar
Operasi Mencari dan menyelamat mangsa yg tertimbus

Saturday, 21 May 2011

SAYA PEMINAT HAZAMA


ok..korang rase dye ta ensem??kisah pulak aku...haha..aku rase hazama nie macho doh!!!gentle aku ckp aku suke gile kat mamat nie..coz skang nie taste aku bukan lg kat mat jambu...hahaha..aku suke hazama gile2 la aku ckp..style woo mse dye nyanyi..lagi2 mse konsert minggu ke 7...walaweehhhh!!gile tak suke..mau jatuh cinte aku kat dye...tp hazama nie dah tua sangat..umo dye dah 26 ta silap aku la...pape un hazama terbaik!!!go hazama go!!!kali nie CB undi Hazama tau!!!wink wink...hazama is the best best best best!!!fighting!!majulah hazama demi choco berry...hahahahahahahahaha..ILY HAZAMA <3

Friday, 20 May 2011

KENAPA CLOSE ??

itulah soalan yg bermain di minda rakan2 CB pada masa ini...for your information CB da close acc FB..CB malas dah nk bukak...bukan ade ape un...kawan yer beribu..tp mcm ape jer...malas dah CB nk melayan...papehal carik la CB disini yer..yg active tinggal blog CB nie jela..byk sebab musabab CB close acc..myb alasan dye same mcm alasan CB close phone..tp CB bukan nyer close untuk selama lamanye..just for sementara jer..bile CB dah ok CB onn balik k..jgn risau...ta de hal la kalo CB ta de...bukan nyer CB close acc facebook lingkup..hahahaha...i will miss u...wait for me k...sayang korang..bubye warga FACEBOOK...=)

PEKERJA BARU YANG BANGANG LAGI BODOH


Seorang pekerja baru yang bernama Syakir pening apabila bossnya suruh membuka Microsoft Excel. Godek punya godek , akhirnya dia membuka DOS.

“Hey! Saya minta kamu buka Excel kenapa malah buka DOS…??” teriak boss dia.

“Gini boss, saya tak mau melanggar peraturan..” jawabnya. Si Boss kebingungan, dan bertanya, “Peraturan apa?”

Sambil menunjuk tulisan di dinding, Syakir membacanya. “This room is equipped with air conditioner, please do not open windows… Windows jer dah tak boleh apalagi Excel!


MATHEMATICS

Td cikgu farhanah telah umumkan bhwa 1 klas fail math!!hahaha..mau nyer ta fail..jwb un bpe soalan jer..hahahah...paper B! un mcm taik jer...apetah lg subjek lain...malas nk ku pikirkan da..hanya mampu geleng kepala jer doh...ngan lawak ta berabis..but aku ta nk turun kelas..uuuwwwaaa~....

Thursday, 19 May 2011

ADA APA DENGAN LAGU DAN TARIAN INI ?

   korang semua mesti tau en lagu ulek mayang yg uji rasyid nyanyi tu..then lagu tu dinyanyikan semula oleh ella..kalo korang nk tao CB suke sangat ngan lagu tu..ta tao la knape..dri kecik CB suke sangat ngan lagu tu..tp CB ta tao ape keistemewaan lagu tu smpai hari2 CB nk dengar..but dulu ramai yg kate lagu tu berpuaka..mse tu CB percaya je la sbb CB kecik lg..mne la CB tao amende..now CB nk share pasal lagu and tarian ulek mayang nie....
    
   Tarian ulek mayang sbnarnya tarian tradisional melayu yg berasal dari negeri terengganu sebelum ketibaan islam..Ia adalah sejenis tarian penyembahan dimana lagu unik dinyanyikan diiringi dgn okestra melayu terdiri drpd gong,gendang,biola dan akordian...


   Ada banyak versi lagenda Ulek Mayang, menurut dengan salah seorang dari mereka, tarian ini barasal dari upacara amal kuno merawat oleh seorang bomoh Melayu pada badan seorang nelayan yang mana berada dalam keadaan sangat tidak sedar. Ia dipercayai bahawa nelayan itu telah dipukau oleh seorang puteri laut yang jatuh cinta dengannya. Percubaan bomoh untuk membawa balik roh nelayan itu menyebabkan puteri itu memerintah salah seorang dari adik-beradik perempuannya (5 dari mereka) untuk memukau nelayan. Perang di antara bomoh dan keenam-enam puteri berlanjutan hingga puteri yang ketujuh dan sulung bermuncul dan menamatnya.

"Sayu tahu asal usul kamu” berkata puteri sulung dan beliau memerintah semua orang, "Biarkan mereka yang berasal dari laut kembali ke laut, dan mereka yang berasal dari darat kembali ke darat".
Bomoh yang terhutang budi dan rakan-rakan nelayan menyampaikan puteri itu dengan nasi berwarna sebagai pengorbanan, suatu upacara amal yang berlanjutan diamal sehingga ketibaan Islam, untuk berhutang budi kepada semangat-semangat laut.

KISAH TERBARU DALAH HIDUP KU =)

Ding Dong!!!heee~ hari nie CB mulakan cite ngan cite terbangang dlm hidup CB..smue nyer burmula dr status fb..ade la sorang mamat nie nme dye pebende tah en like status CB kat fb and mamat tu komen kat status CB..pas tu bermula la epi bodoh yg mengosipkan aku ngan mamat tu..hahaha..tp sejujurnyer mang aku ta suke kat dye..1001 satu sbb knape ta suke..hahaha...then 2nd story is pasal dak2 belen uh..nk usha2 panas lak..ta paham doh aku ngan dorang tu..asyk nk buat pasal jer...meh la duduk ngan aku...kite cite ape yg tak puas aty..kan senang..ker nk tunggu penyepak naik muke???hahaha...bosan doh aku..mcm aku tade life lak nk melayan dorang yg ta de life!!hahaha..lps nie jgn nk main ckp2 belakang la..rase brani bak datang depan la der...korang dah start buat pasal...so kalo kami2 nie semua tak maafkan korang and MENDOAKAN YG BUKAN2,LINGKUP la SPM korang...aku ta de hal...yg lingkup SPM korang..bukan aku..yg susah korang bukan aku..hahaha...dengar pepatah aku nie ye wahai pepatung sekalian,hidup didunia kene muafakat..baru la hidup berkat..jgn hidup memaki...nnt cepat mati...=) k byeeeee....

Tuesday, 17 May 2011

PARAH DOH !

kalo lelame mcm nie,aku BOLEH GILE DOH!! aku dah ta tahan da ngan bende nie smua!!!sumpah tak tahan dah!!!gentle aku ckp yg aku nie da separuh gile!!!gile sbb perasaan aku sendiri...mang jujur aku ckp aku dah give up..smpai kn aku dah rasa mati ngan kene langgar smpai ilang ingatan jalan terbaik...tak ker gile nme nyer tu????!!!aku dah ta tao nk kate ape...cume aku kata aku nk lari dri perasaan aku sendiri...kalo ta,ta mustahil aku akn gile dlm mse lg 1 bulan!!!

Monday, 16 May 2011

Hati Seorang Aleena

hmmm...tetibe jer en ade 1 perasaan mengusik aku...aku dah cube stone kan hati aku untk dye..tp.......hampehhhh!!ikot kan aku mang dah nk bio aku ni kene langgar then ilang ingatan..coz style aku  nk lupa org is jgn bg aku nmpk org tu...tp bile da jd mcm nie,asyk muke dye jer yg datang....asyik jer tserempak ngan dye...rase mcm nk tembak jer kepale otak aku ngan M16!!!!aku tutop hp un dgn harapan dapat lupekan perasaan tu..korang ta tao btape sakit hati tahap menonggeng aku bile tgk hp...sbb tu la aku cmpk jauh2 hp aku tu...so bile agk2 aku dah dapat move 0n 100%,aku akn on balik hp aku..kalo boleh patah balik masa aku ta kn buat mcm tu..menyesal??jgn cakap la...mau meraung aku jap g....pape pun be strong aleena...ta de org yg boleh ubah melainkan diri sendiri..paksa lah diri kau untuk lupekan semua nya...tp boleh ker???tah la...kalo tak boleh kau ambk batu besa,kau hentak kepala ko 7 kali ngan batu tu..insyallah lupe...bkn psal dye jer tp semua skali kau lupa..hahaha..but everything akn buat aku ingt kat dye...='( sbb nyer aku ingt an aku just tulis nme dye dlm hati aku..tp aku silap..aku buat silap besar sbb aku ukir nme dye kat hati aku yg bangang nie...tolong la blah weh!!kesian kat aku..jgn la dera perasaan aku...kalo kau ta nk blah gak mang aku dush kepala ko skali dua..addooooiiii!!!shelenga tao ta..kenapa lah baru sekarang nk dtg..perasaan aku ni un kekadang bodo tak beragak!!time ni la kau nk jd belen kat lelaki...asal 2 3 bulan lps ta nk???!!adoooiii!!!KUSUT DOH!!wa choww dulu la..kang lg byk doh yg kelua..-.-

Sunday, 15 May 2011

SAMBUTAN HARI GURU YG BOSAN !

mengikut pendapat aku,SAMBUTAN HARI GURU SEKOLAH AKU ADALAH SAMBUTAN YANG PALING BOSAN !!sorry for say that..but mang betul un...bosan sialll!!!aku boleh tido jer td..kalo aku tao mcm taik jer,bek aku dok umah tido!!lagi bagus!!!nie ta,BUANG MASA!!sumpah mcm ape jer..dah la aku lapar nk mampus...ngan tema mcm taik kuda...err...sape la yg cadangkan...sengaalll sungguh...part yg best just time org yg buat psembahan terakhir kata sekian terima kasih and melawak sesama kitorang....hahahahhaha...moral of the story len kali plan betul2..jgn la jadi bosan yg dthap melampau mcm nie...hahaha..tu jer ucapan ikhlas dari lubuk hati ku yg mendalam...hahaha..k bye..peace no war!;p

HAPPY BIRTHDAY SAYANG

semua orang kampung,bandar ape kjadah...g tgk calender cepat!!haaa..hari nie birthday cinta hati aku FAZIRA SAHIRA..then aku and whole family nk ucapkan HAPPY BIRTHDAY !aku doakan semoga panjang umur dimurahkan rezeki and berjaya dalam semua bende yg kau buat...kite celebrate birthday kau lepas exam k..kite p la memana yg patut for celebrate..5 taun kawan ta pnah lg kite celebrate birthday sesame...=D so birthday kau aku nk buat unforgetable birthday...=D and fyi lg 1 month and 1 day genap friendship kite 5 tahun...=) sayang kau sampai mati..sebab kau lah harta aku yg paling tak ternilai and harta aku yang paling aku sayang sebab just only you can totally understand me in everything...only you...nothing can replace you babe..<3

PERKATAAN 5 HURUF

CINTA??menatang ape tu cinta???ambooii..ayat kemain..mcm ta pnah becinta pulok!!haha...ari ni aku nk cite psal mnatang nie since aku tgk kemain lg kwn2 aku kat fb cite psal bf/gf masing2...ade yg saling bkasih sayang..putus memutus...tak kurang jugak yg memaki hamun..hahahahaha...CINTA is perasaan kasih sayang korang kat seseorang..aku un vercinta gak...vercinta kau....hahahhahaha...aku bercinta ngan ALLAH SWT,ngan mak aku,baba aku,kakak2 aku,cikgu2 aku and kawan2 aku..oppss!!mak jgn jealous erk..hahahaha.....haaaaa!!ramai kan...aku mang suke curang2 nie..hahahahaha....bagi cinta yg bukan di antara yg bukan muhrim/mahram atau bhasa comel nye couple,cinta bg lelaki is permainan hidup...cinta bg perempuan lak penyeksaan hidup...hahahaha..ta caya???abis tu yg putus smpai bunuh diri pas tu sampai bg p*****  kat jantan tu amende..bukan penyeksaan nme nyer tu???yg lelaki lak,lepas da dapat ape yg ye nk dye bla la...bukan permainan nme nyer tu???tp attention yer!!!TAK SEMUA LELAKI,PEREMPUAN and COUPLE mcm tu...hnye certain sahaja...dan dengar la wahai golongan yg certain nie...berubah lah...kalo kau langgar hukum allah tu dosa besar yg kau dapat..amalan da la ciput..lps tu buat lak mende2 mcm tu..berubah k...yg couple berlandaskan syariat lak,aku nk ckp tahniah kat korang..sebagai lelaki yg baik,jagalah perempuan itu sebaik baiknya..bg yg perempuan,hormatilah lelaki tu selayaknya...ok???jangan lah nk jadikan bende bodoh tu sbgai tanda cinta..ape,konon2 nyer demi cintaku padamu ku sanggup renangi lautan api...pooorrraaahhh!!!baru terkene api mancis dah menyumpah seranah..ni kn pulak nk renangi lautan api!!!yg perempuan lak,kau tak yah nk percaya 100% peratus sgt la en..dah terkene,teduduk tak bangun kau...nak menangis un da tak gune...kalo yg kne biase2 leh mintak ampun lg..kalo da mengusung perut..tak ker malu keturunan mak ayah ko???sblom buat ape2..ko bayangkan wajah2 org yg jaga kau dari kecik smpai laahh dah beso panjang..dari buta huruf,dye anta ko p skolah...thinks about them...ok??smpai sini je la ocehan ku..bubye..see u in next topic =) peace no war <3

NO HANDPHONE

kenapa tetibe jer???sbna nyer dah lame aku fikir kan...namun baru sekarang aku nk buat..hahahaha...aku dah tak perlukan handphone...aku bukan ade sesape un nk di call or di text...so bio kn la hp tu terkubur begitu saja...ape2 hal lps ni call no rumah aku jer yerr teman2 ku sekalian...sebarang kesulitan amat dikesali...hahahhaha...ade hp un ta gune kalo ta de kdit..kn???so tak salah kalo aku ta pkai hp..tak mati pown!!!!=)

Saturday, 14 May 2011

ABANG ANGKAT ?? MOTIF ??



ok..i guess smua teenage ade kowt..including me..hahaha..aku yg request kat dye...ok first mst korang nk ckp..ape gune nyer abg angkat mengangkat nie...ta ker buat psal jer abg angkat mengangkat nie..dah terangkat nnt baru la terduduk...ta paham maksud aku???ok..maksud aku is bile da angkat mengangkat nie..mst korang trust dye gile babi pnye en...so sngt mudah untk dye ambk kesempatan di kesulitan..especially kat ADIK2 ANGKAT YG PEREMPUAN...aku bukan la nk kate tak boleh sbb aku sendiri pown ade..hahaha..aku cume nk kate jgn la trust sgt...eh aku ta kate un jgn trust lngsung...i mean 99% trust 1% syak wasangka..haahahaha...bile dah trust sgt un parah gak...kang kelain jd nyer...motif aku bukak topic nie sbna nyer nk bg tao ape motif depa saling angkat mengangkat....


1. myb sbb dye ta de abg or what la...or myb dlm hidup dye mcm ta de org nk protect dye..or dye ta de sejenis mak alah yg bname BF so dye ambk la abg angkat...


2. selain tu boleh menguatkan ukhwah sesama manusia jgk en??bnde tu jd secara tak langsung..cube pikir kn betul2...


3. yg ketiga nie agk pelik sket..tp pnah tjadi dlm lingkungan khidapan aku..motif nyer is dye suke kat lelaki tu tp lelaki tu da ade gf..untk still dpt contact dye or what dye ambk inisiatif by request as brother...


4. step by step...tak paham??aku pun ta paham...hahaha...sbna nyer..dye suke kat lelaki tu..tp ta tao nk ckp mcm mne..so dye dekati lelaki tu as abg..then da lme saling brhubung..dgn harapan ade la prasaan syg...


5. KO PIKIR SENDIRI!!ko un ade abg angkat en???so kau tnye diri kau sendiri.....=D

Wednesday, 11 May 2011

GELI WEHHHHHH !!!


ok..aku rase sume org tao ape kejadah bende nie...nie name nyer ular...bak kate orang melaka ulaw...pertama skali mst korang akn lari,jerit and say eeiiiuuuu en mse tgk menatang nie...mcm tu jugak la aku..td time aku tgh syok2 online...abg ipar aku ngan kakak aku balik..then dorang letak bekas kat tepi aku...tp mse tu gelap so aku ta tao amende dlm bekas tu...aku un ambk la...dgn muka ta bsalah boleh aku tnye nie ape...kura2 ker...pas tu ta de org jwb...aku dah nk bukak..skali kakak aku bukak lampu...perggghhhhh!!!terus aku baling bekas tu pas tu lari g depan...eeiiiiiuuuwwww!!geli doh.....anak ular ta ank ular..yg penting aku geli...da la aku geli ngan menatang yg lembik2 mcm tu...but for all..i tak takut ok..i geli...hahahahaha...so tolong la jgn dekatkn aku ngan menatang mcm tu please..=D.

Tuesday, 10 May 2011

exam ouh exam

aku hanya mampu geleng kepala jer..hahahaha..gentle jer bm  aku tak jwb soalan novel..da la 15 markah..hahahahaha...cite nyer gini...aku da buat then ade la tertinggal beberapa bende yg aku tak tulis...tau sikit la fiil aku nie..aku tak suka pkai liquid paper or correction pad..then aku un buat la mcm biase,gariskan mne yg salah tu..then ta ape sawan aku dtg...terconteng bhgian tu..so aku gariskan la semua...elok jer aku nk tulis balik..cikgu ckp "masa telah tamat,sila cek nama,jwpn" aku pun terus simpan pen la...hahahahaha..bia la..barang yg lepas jgn dikenang..kuikuikui..pdahal nak mnangis da mse tu...hahahaha..pdn muke aku spe soh ta bce buku...hahahahahahahahahaha....then paper bi lak mungkin aku akn mencipta sejarah dlm hidup aku..kerana untk prtama kali nya BI aku bukan A...hahahahahahahahahahha..paper 2 senang kemain..paper one??rase nk tido bai..susah kowt!!!!hampeh tol..byg kn..lg 3 minit mse nk abis..ta smpai 300 un words aku..then ayat aku tu mcm ade round the board jer...mau nyer ta..ayat pusing2 jer..aku sendiri pown ta paham ape yg aku tulis..apetah lg orang lain...hahaha..ye la..spe la aku..dok un klas v2..bkn klas sc...nk buat mcm mne...hahahahahahaha...blom kire math lg...aiiiyaarrrkkk!!mati den..tp yg best nyer time exam nie bukan jer tgn ligat mnulis..kepala pown ligat dok bpusing...hhaha..tak baik meniru...tp time exam nie best nyer,cbe korang prhatikan btol2...time jwb soalan smue melepet jer kepala ats meja..skali kluar "ayat keramat" yg berbunyi mse da abis...automatik sume kepala tegak...semart jer naik serentak..time ni paling aku suka kalo nk tao...hahahaha...kalo korang ta caye  korang jd lah pemerhati time exam...=p

Sunday, 8 May 2011

FELL A LITTLE FREE =)

haaaaa...serious CB ckp CB lega gile lps dpt share story ngan my abang...even you are not my bio brother,adek anggap abang like my own brother..since CB ta de abang so CB curik la ank orang lain jd abang CB..haha..btw,thanks abang sbb sanggup melayan adek yg byk hal nie..hahaha..then thanks kat abang sbb back up adek..tp adek mintak kat abang..kalo abang sayang adek,abang jgn la cakap or ape2  kat dye k..kalo la nanti abang jumpa dye kat lua..abang nk hentak dye smpai mati un adk ta kisah..ta de hal la kalo nk buat..but bukan skrg..nanti adek yg kne lagi teruk ngan dye..adek ta nk buat pasal ngan dorang lg..as junior adek still lg ade perasaan nk hormat dorang..adek story kat abang coz adek nk release sedih adek..thanks sbb abang sanggup spent time for listen my problem..and thanks for make me fell someone will protect me when i was in trouble...maceh abang =D

Saturday, 7 May 2011

LEARNING ENGLISH a.k.a PERIBAHASA OMPUTIH

well,if in bahasa malaysia got PERIBAHASA,in english  we also got what they called FREEBAHASA.here are the some examples and few samples..enjoy read it..

Old as Adam  
Makna          -  kenal sejak dahulu/lama sudah dikenali
Makna lain    - sejak zaman tok adam(zaman dulu)

A Pracktical Joke 
Makna          - kelakar yg dikenakan kpd orang
Makna lain    - lawak yang mengenakan orang yg masih praktikal

By Hook By Crook
Makna          - dengan pelbagai cara sekalipun
Makna lain    - memasak juga boleh dpelajari dr buku(cook by book)

Saved By The Bell
Makna           - diselamatkan pada masa2 akhir
Makna lain     - selamat dr dende ckgu kerana lonceng bg tmat sesuatu masa dah bunyi

ISTILAH INTERNET

haaa..mak alah nie CB rase suma org buat tmasuk la CB sendiri..kat sini ade gak CB sertakan ngan buatan sendiri..hehehehe..

LOL        - laughs out loud - lawak oi lawak
FYI         - for your information - fahami yakni informasi
OMG       - oh my god - oh mak gua
HTH        - hope that help - harap tiada halangan
CMIIW     - correct me if i'm wrong - cuma mengingatkan ia ikhlas la weh

P. RAMLEE vs HOLLYWOOD

hello semua..dgr ni CB nk bg tahu..sbna nyer byk citer HOLLYWOOD tiru cite P.RAMLEE..korang ta pcaya ckp CB??nah,ni buktinyer..

 1. oily man(sumpah org mnyk) vs iron man
 2. six plunderers(enam jahanam) vs X men
 3. hang tuah vs conan the barbarian/the destroyer
 4. ali baba bujang lapok vs pirate of the carribeans
 5. laksamana Do Re Mi vs three musketeers
 6. Abu hassan pencuri vs robin hood
 7. Bujang lapok vs three stooges
 8. labu labi vs dumb and dumber
 9. sarjan hassan vs rambo
 10. ahmad albab vs aladdin

ok..skang ni korang da nmpk sendiri kan..CB da list kan da..CB tak tipu en..hahahaha..lgpown ta de motif nk tipu doh..so sokong la filem tempatan..renung2 kn selamat beramal..choowww!!!


MISS U SO MUCH =(


 kaka chibi..serious rindu kat kaka..ary tu adk ade text kaka..tp sending failed..byk kali adk sent kat kaka chibi..but still failed..da ta tao nk contact kaka chibi kat mne..=( byk bnde adk nk share ngan kaka..slalu nyer adk share ngan kaka kat fb..now acc kaka da close...need kaka chibi yg very understanding and loving =( hope kaka tnampak post nie ....

STOP TALKSHIT TO ME

ok dengar sini wahai orang kampung..Cek nk habaq mai kat hang yg cek da delete suma gamba hang noh..hangpa suma ta yah dok kalut nk kutuk cek noh..cek tau cek nie "tak lawa,sekeping lak tu" mane layak nk suka kat hang yang ensem kemain lg tu kn..so i think better you shut up your fucking mouth and stop talking shit to me..orite..hang da ta yah dok risau..tak do dah cek simpan gamba hang dah...kat tumblr un cek da p remove abis..sekian terima kasih na wahai bangang bangang sekalian..jangan dok gatai mulut nk habaq pasal cek lg..if you do it again,buto pak hang la bodoh!!2 jer nk cakap..hahaha...k bye..

Thursday, 5 May 2011

MANUSIA MANUSIA SIAL

Hari nie CB nk luahkan rasa tak puas aty CB part 2 lak..ok ari ni story berkaitan ngan manusia2 yg bernama..MUAZ HAIQAL,MIDI,MOHD AZRAEI and the geng and the whole their class..now i wanna to say aku tak batak ngan ko..kalo ape yg ko ckp td ko mention psal aku,i don't care..coz what??aku tak batak la ngan kwn ko yg bname AZRAEI tu!!da la pendek!!katik lak tu..lg 1,yg ko nk baling2 ais td asal.??umah ko ta de ais..sbb tu ko jakun ta tao nk buat ape ngan ais tu??smpaikan ko baling2 ais tu kat meja kitorang??!!serious this year pnye senior sumpah mcm sial!!muka ta de la ensem sgt un..ko ingt ko senior wa takut same lu la.??lu bce baik2..wa ta goyang same lu la..lu silap org la der!!wa buat hati kering wa lu mati bro..ko jgn pikir ko budak bola ko hot la..gigi un jongang..nk kecoh pulak..ko pi pasang pagar dulu ar kat gigi ko..bodoh!!kalo ko tak matang jgn la tunjuk sgt doe..lu bikin malu dpn junior..ko tao ta junior ko gelak kn ko sbb ko ta matang??ko tao ta??if u wanna now,now aku tgh gelakkan korang..sbb tunjukkn ketidak matangan korang..nme jer umo 17 tahun tp perangai mengalahkan budak 12 tahun!!hahaha..len kali buat gune otak..jgn guna kepala lutut!!nmpk beno bodohnyer..wa malu dpt senior ta matang doe..da la tak matang..perangai mcm langsi lak tu..pas tu nk bajet2 lak..aku rase ko boleh balik umah cebok bontot ko pastu selet kat muke ko sket la...baru mengancam doe..baru la aku boleh TERGILA GILAKAN KORANG YANG KONON NYER ESEM TU..ok???kkk..bbyyyeee!!!=)

Wednesday, 4 May 2011

TAK ADE IDEA DAH =(

CB ingat kan kerja mengarang cerita nie senang jer..rupe2 nyer susah bebeno kowt..rase mcm nk tercabut jer kepala hotak CB nk bg idea yg terbaik..lps ni CB janji,kalo CB beli novel then novel tu ta best...CB ta kan marah penulis dye..coz sekarang CB dah dapat rase btape susah nk carik idea..nk menulis memang senang.tapi untk mnghasilkan yg terbaik susah gile ouh..tp CB akn cuba buat yg terbaik sbb CB memang mahukan yg terbaik untuk hasil karya CB sendiri yg pertama..harap ade yg menyokong CB =)))))

JANGAN NAK MENGHINA SANGAT LA EN ??

Assalamualaikum semua..hari nie CB nak luahkan rasa ta puas aty CB..mcm yg korang tao CB sayang sgt2 kat kwn2 CB..CB ta suke bile dengar ade org ckp bnde bukan2 pasal kwn CB..apetah lagi menghina kawan baik CB sendiri..kwn CB memang ade kekurangan..tp sepanjang CB kwn ngan dye CB ta de ape2 masalah pown ngan dye..CB happy kwn ngan dye.CB tak suke bile ade org hina kwn CB..kalau dye ade buat salah CB mintak maaf bg pihak dye..kalo yer un perlu ker smpai buat dye mcm tu.??ade ker korang fikir perasaan dye.??tolong la jd lelaki dan prempuan yg matang..korang rase korang perfect ker??cube korang tgk diri korang dulu..tak perfect un..ta de manusia yg perfect..lagi sekali kalau kwn CB menangis sebab nie CB tak kan teragak agak bg pengajaran kat korang yg da buat dye menangis..CB ta takut sebab CB tau kwn CB ta salah..Malaysia negara demokrasi..so CB rase ta salah kalo kwn CB minat kat seseorang..jgn sebab kukarangan dye,korang buat dye mcm dye ta layak untk brcinta..then lelaki tu ta de la ensem mne un..so da bole jgn nk menyial just sbb lelaki..ok..??CB mintk maaf kalau ade terkasar bahasa..lagi sekali CB ulang..CB ta kan teragak agak buat balik ape yg korang da buat kat kwn CB..CB benci manusia yg suka menghina!!sbb yg mghina tu un same jer mcm sial..da tu pondan laktu..jln tkepit kepit..padahal jantan..tah2 ta de t**** kowt!!eerrrr..............

Tuesday, 3 May 2011

LOVE YOU A THOUSAND TIMES




CB suka gile cite nie..CB start tgk cite ni dri epi 29..tp cite korea ni kalo ta tgk dri epi 1 un boleh faham..pelakon dye ta de la ensem ngan cantik sgt..tp bg CB kang ho ngan eun nim ni mcm pasangan yg sangat saling mencintai..CB mang suka sgt ngan jalan cerita dia..ta de la menyakitkan hati sgt mcm tgk cita indon.eun nim nie seorang wanita yg sgt tabah dlm melawan ketakutan kalau kang ho tau dye penah jd ibu tumpang sebelum kahwin..dan melahirkan ank untuk abg kang ho sendiri kerana isteri abg dye tu mandul..kang ho pulak lelaki yg penuh dgn kemaafan..sebab lepas jer dye tau pasal ibu tumpang tu dye maafkan eun nim..pas tu dye nk mulakan hidup baru..pape un kang ho ngan eun nim pasangan yg sangat sweet..CB slalu jer ta saba nk tunggu epi baru untk cerita nie =D

JAUHI LELAKI MACAM NI

INGINKAN KEKASIH YANG MIRIP SEPERTI BEKAS KEKASIHNYA
  -lelaki yg macam nie mungkin ade masalah untuk melupakan bekas kekasihnya..sbb tu mereka cenderung untuk mencari kekasih baru yg mirip dengan bekas kekasihnya..so,sebelum couple ngan dye siasat dlu..dye da lupekan ex dye ker belum..


LELAKI YANG SERING MENGHILANG
   -lelaki yg macam nie biasanya akn bg alasan menghilang disebabkan ade tugas yg nk dibuat..bg pasangan yg dah dewasa..sebaiknya anda check..berkemungkinan lelaki itu sudah berkahwin..dan bg pasangan remaja..lelaki itu berkemungkinan ade wanita lain.


LELAKI YANG SEMPURNA
    -disini CB tak maksudkn lelaki yg kuat iman atau didikan agama..tp CB maksudkan lelaki yg menaiki kereta mewah..ank kpd org berpangkat..berpenampilan bergaya seperti orang kaya..so korang jgn la mengelejat je dok keja lelaki mcm nie..takut mereka ade niat yg ta baik kat korang..as logic..orang kaya nie kbnyakan nyer croccodile land a.k.a buaya darat..=)


LELAKI YANG TAK GENTLE
     -ajak anda berjumpa di kawasan perumahan nya..tp menyuruh anda datang dgn menaiki teksi atau bus..lelaki seperti ini nmpk beno tak bertanggungjawab..kerana lelaki mcm ni tak mustahil akan menggunakan teman wanitanya untuk tujuan tertentu pada suatu hari nanti =)

NAMA-NAMA YANG INDAH

Hello hello..ni CB nk share sikit pasal nama2 yg baik dalam islam.CB terdetik nk tulis pasal nie lps seminar tassawur aritu..ustazah tu cerita ade kawan dye mse blajar kat jordan dlu nme dye kalu dlm bhase mlayu bermaksud ambulance..CB tak ingt la kalau dlm bhase arab ape bende..korang google la sendiri yer..so nie CB nk bg la sikit nme2 yg menarik tp mempunyai maksud yg baik.

LELAKI -
1. Aisy Syafi' -kemakmuran hidup dan memberi syafaat.
2. Aqmar Aqib -putih cantik dan balasan yg baik
3. Hadif -yg mempunyai matlamat
4. Khairul Hadi -sebaik baik yg memberi pertunjuk
5. Khairul Umam -sebaik baik umat.

PEREMPUAN -

1. Najwa Afina -yg menbisik bisikkan dan yg memaafkan
2. Qaisara Qasrina -permaisuri Istana
3. Qurratu'ain -sedap dipandang mata
4. Qaireen wafa -kebaikan dan kesempurnaan
5. Aisya Hanan -hidup bahagia dan kesayangan

p/s :: nie jer nama2 yg sempat CB carik..kalo ade yg bkenan ngan nme2 tu untk jd nme ank korang ..ambk la..CB ta mara..sbb Cb da ade nme pilihan CB sendiri..nk tao ape?Cb pilih DHIYA AMANI dan AHMAD IQBANI =) yg dua nie tak boleh ambik tau...bubye..wasalam..

KALAU RAJIN BACA LA YER =)

Assalamualaikum..hai korang!!=) nie CB nk ckp something..korang nk tau ta..CB skang nie tgh bjinak jinak dlm bidang penulisan..skrang nie CB tgh cube siapkan novel online CB yg pertama..tajuk dia CINTA TIADA AKHIRNYA..cerita nie gabungan imaginasi ngan realiti hidup CB..nie LINK untuk novel CB tu..CB mintak maaf banyak2 kalau story CB tu ta best..CB da cuba buat yg terbaik..maklumlah nie baru percubaan CB yg pertama..CB mintak sokongan dri rakan2 blogger CB =) CB sayang anda semua..

Sunday, 1 May 2011

LOVE vs HATE

don't ever you love someone more than you should do because it will change it to someone you hate so much..and don't you hate someone more than you should do because maybe your hate will become love...

Thursday, 28 April 2011

MARISSA ABDULLAH

sape betina nie..??dye nie manusia fake...dye gune gamba orang..pas tu ade hati nk menyial ngan aku...perghhh!!!hangin la ku...da la semak kat status aku...pas tu nk main sial lak ngan aku....mang ta la...pg mampos ko la...BODOH!!

TAEYANG BIGBANG


ok..skang aku nk ckp yg aku mcm da tminat ngan bigbang lak lps aku dgr lagu love song ngan lagu tonight dye...then aku mcm terlebih suke kat sowang member BIGBANG...aku suke gile kat TEAYANG...wwwwwwwweeeeeeeee!!!!!!aku suke kau la...ensem n semadddd!!! <3 <3 <3 <3 <3

AFTER ONE YEAR !!

goshh!!td i saw him..yeaa..aku jumpe ngan izzat ank sdare abg sham uh..dye senyum kat aku doe!!hahahaha..thats mean dye still ingat kat aku ler...wahhh..terharu nyer aku..bhahahahahahhahahaha...tp dpt jumpe dye kejap jer...coz dye dtg sini just for pinjam helmet jer un...aku baru jer nk offer...=p hahahahhahahahaha..hope dpt jumpe ko lagi k...=D

PECAH PERUT DOE !

haiii korang..mari la baca cite lawak untk epi tbaru sye...hahahaha...btw story nyer is:td saje jer nk mnghabiskn hot tiket aku yg banyak uh an...then mcm biasa la..ary nie ari khamis...pas tu aqila sangap gile nk ckp ngan asi...aku un offer la pakai hp aku...nie la antara perbualan ktorang (ta berapa nk lengkap,nie yg mne aku ingt je la..and yg aku larat nk share ngan korang...)

ASI    : nie sape??
KAMI : nie sape??
ASI    :eh,dye yg call dye balik yg tanya..
KAMI : sbna nyer nk kenal ngan yg kat sane tu...
ASI    : nie sape??name ape??
KAMI : nie IRMA HASMIE...
ASI    : mne dpt no nie??
KAMI : kawan yg bagi...
ASI    : nme kwn tu sape??
KAMI : FARID KAMIL
ASI    : ckp la btol2..
KAMI : btol la..nme dye FARID BIN KAMIL...
ASI    : irma dok mne??
KAMI : bukit antarabangsa
ASI    : ade fb ta??
KAMI : ktorang ta pakai yg biase..ktorang pakai page..
ASI    : haaaa??ta dengar la...
KAMI : gue pakai nya page...
ASI    : hahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahaa...
KAMI : amboi,comel nyer gelak....


ASI    : habis la maya esok...
KAMI : maya tu sape??
ASI    : maya tu member...
KAMI : maya karin ker??
ASI    : haaa??
KAMI : amboi,nk kwn ngan maya karin jer....
ASI    : hahahahahahahaha

p/s:asi nie indon erk..2 yg ade tkelua bhase indon..btw aku sanggop taip smpai sini jer...aku pnye perut da ta leh control da..penat doe gelak ari nie..da mcm org kne sawan gelak...hahahahaha

Tuesday, 26 April 2011

BENCI BETUL LA !!

sekolah aku nie mang main samak ngan aku tao ta...tudung itam ta leh pakai...tudung bersulam ta leh pakai..tudung bermanik ta leh pakai...abis tu aku nk pakai tudung ape??dye baru bg tao td..esok nk pakai..dye ingt aku nie hape!!!cop tudung??ari nie dye ckp,5 minit lps tu tudung uh datang dpn aku????kepala otak2 kempas dye la weiyh!!nk soh aku pakai tudung boyan uh??mang ta la aku nk pakai..jgn main gile sgt la en...aku malas btol la nk layan bende bodoh nie...aku tao spe yg cadangkan mang aku terajang kepala dye 780 darjah tao ta...sumpah makin lame aku makin menyampah ngan sekolah tu!!!errrrr.................

Monday, 25 April 2011

AKU BANGGA NGAN KORANG !!

IZZAT ADNAN

NAWAB HAZIM


ying yang yoooo~~~both of you is awesome..both tu sape??mereka adlh org2 yg kat atas nie...dorang nie wakil negeri untuk ptandingan rocket!!perghhh!!congrats la for korang..aku tabik spring toing toing la kat korang...and for your information 3CEKAL 2010 bangga gile thap nk mninggal kat korang..lg2 skolah kita ta pnah lagi smpai peringkat negeri..and korang yg ptame..korang mang super awesome la wa ckp same lu...korang mang SUPERBBBBB!!!!!pape un all the best for korang..kitorang sentiasa sokong korang!!!

p/s::jibek,ko smakin mnghampiri cita2 ko nk jd perdana menteri....=D hahahahahhahahahahahahahahaha....

Saturday, 23 April 2011

ENSEM WOO~


td aku p kdai makan yg kat bus stop umah aku tu..aku jarang p sane coz slalu nyer aku slalu beli kat kdai abg sham ajer..dekat...then td kdai abg sham tutop..so aku g la kdai awe tgh uh...tetibe jer ade mamat ensem nie dtg kat aku..pnye la tkejut thap nk mninggal aku...rupe2 nyer dye nk ambk order je pown..hahahahahahaha...serious ensem kowt...pas tu aku beli la carrot susu yg nk dbeli tu..mse dye bg air tu kat aku dye siap senyum lg..nsb bek ta tlepas air yg aku pegang tu..hahahahha...since aku ta tao nme dye so aku panggil dye ABANG CARROT SUSU...hehehe..=)

Friday, 22 April 2011

HURMMMMM .

MY JANTUNG HATI SAMPAI MATI !
caption mcm mlampau jer..tp tu la hakikat nyer kalo nk tao...aku suke kat dye da thap nk mati dah...since mse acap ngan wafiz un ta de la smpai mcm nie..tp azraei nie mcm lain dari yg lain ajer...ensem??memang la..wafiz pown tp ta de la aku smpai sasau ta tentu pasal mcm nie..hahaha..pape un I LOVE U MOHD AZRAEI!!!

BOSAN !

bosan ??yae..aku bosan ngan pmainan depa..aritu dok gatai nk tukaq pnolong and ktua klas..pas tu bila soh cadangkan..senyap..tak dak sapa nk jd..ape hang pa pikir bnde tu main2 ka..itu tanggungjawab...hang pa tau dak??bodek..??mulot hang nk kne cabai ka??ada hang degaq depa dok mngelejat bodek ckgu??tak da aih..sebelom hang dok ckp psai org,hang beli cermin besaq2 hang dok dpn tu..hang tgk diri hang sndiri..amacam??perfect ka??dak kn??blakang blakang berani dok ngadu..kat depan awat suma senyap??ta da mulut ka??bisu ka??aku bosan ngan drama hang pa..jantan betina sama ja..da tu still lg dok ngumpat2..ape yg hang nk sbna nyer..cbe hang habaq mai..bole kita buat request..ta yah smpai nk klua ayt mnx kaki..ok...=)

4 TANDA TANDA KUAT CEMBURU

1. tiap 5 minit mesti call kalo ta angkat mengamuk..

2. bile nk keluar or what mest nk tanye..pegi ngan sape,buat ape,balik pukul bape..

3. sentiasa mengekori gerak geri pasangan..

4. suka tuduh yg bukan-bukan

tp sebenarnye cemburu itu tanda nya sayang..ta salah kalau nk cemburu..tp bia la btempat..AWAS!!bile tlalu cemburu akn buat pasangan kite rimas dan mnyebabkn perpisahan..

CARA CARA MENGHILANGJAN JERAWAT

semua org penah ade jerawat..tipu kalo dye kate ta pnah ade jerawat..ade yg tnye aku..knape muka aku jarang ade jerawat...yuwp!!muka aku mang jarang ade jerawat kecuali time period..nie aku nk share ape yg aku bg muka aku mkn tiap2 minggu...=)

1. DAUN LIDAH BUAYA
    --mule2 korang ambk mak alah tu..then ko belah la dua or buat la ikot suke hati korang nk buat mcm mne..yg penting smpai keluar isi lendir dye yg wane putih tu..bile da klua lendir tu..ape lg..tonyoh la kat muka ampa sume..bile da kering kat muke korang baru la basuh...

2. PUTIH TELUR
    --yg nie aku rase sume org penah buat..tp agk leceh cket..mule2 korang kne asingkan kuning telur ngan putih telur..pas tu sapu la kat muka..bia smpai dye kering..then baru la korang bilas...

3. UBAT GIGI
    --ok..yg nie pelik cket..agk bkesan la juga..tp mujarab untk jerawat yg baru nk menjadi..dan seelok elok nya buat sblom tido..korang ambk ubat gigi korang(jenis pepsodent) pastu sapu kat jerawat tu jer..jgn la sapu 1 muka..biarkn semalaman..

4. TOMATO
    --korang ambk tomato then korang potong kecik2 (supaya senang nk sapu) lps tu sapu 1 muka korang..mcm biasa..lps da kering baru basuh..

p/s:bg yg malas mcm aku,aku sarankn gune la cara ke 3n 4..kalo rajin cket buat la cara yg ptame..kalo tlebih rajin buatlah yg no 2..selamat mencuba =)

JUARA MAHARAJA LAWAK !


jozan is the best best best la wa ckp..sumpah aku suke gile kat dowang..sbna nyer aku nk letak vid psembahan yg baru but still ta de lg..so aku msok an yg mngu lps punyer..btw aku nk ckp undilah JOZAN!!

GIRL vs BOY

haaa...mnarik kan..sbna nyer ni psal aku...oppss!!not only me..but this about aku and zameer..since sbb dye aku break ngan ex bf aku then skang dye curang..so mcm biasa..i will take it as dendam..mcm ta kenal aku la pulak..kn..hahahah..skarang dlm misi mngumpul bf..pdn muke ko zameer..ko nk curang sgt an..darah dbls darah..benci dbalas benci..curang dbalas curang..fair and square...hahahahahaha...nmpk mcm jahat jer aku..tp manusia ta kan jahat tak bertempat la weiyh..cube kalo dye ta carik psal ngan aku..ta de la aku buat prangai mcm nie..nie da la dye tipu aku pas tu gune kn aku..mane mau nyer...ko ingt aku ni ape??adk2 ko yg ko boleh sakit kn hati pas tu boleh bg lolipop then ok balik??atok ko la bodo..nie da kali kdua ko tipu aku...nk bg ko peluang ketiga??ko jilat kaki aku smpai bkilat..pas tu baru aku pertimbangkan..but aku ta kate ok..aku just kate aku akan ptimbangkan...lelaki mcm tu layak pijak ramai2 jer ...errrr....

ANDA TERKENA PANGGILAN BANGANG !

the title look like very fun right??hahaha..seriously just like baby in kindergarden jer...hahahaha...ksian kat sape yg kne uh..tp best ouh buat mcm tu...dye lebih kurang mcm panggilan hangit..care2 dye is :

1. find the people
2. calling
3. start talking a.k.a merepek
4. say ANDA TERKENA PANGGILAN BANGANG!!SELAMAT MENJADI BANGANG,BANGANG!!!

Thursday, 21 April 2011

FRIEND ? ERR

err..she think she was verryy good..ouh pleassee!!pretty face with dark heart..goshh!!she like fire stone a.k.a stone from the hell..evrything is she..damm hated!!hahaha....go to hell with your fucking friends idiot!!

KUCH KUCH HOTAK KO PART 2

since my new post is very long so firstly i wanna to say sorry for my grammar and bhasa rojak..haha..since today is thursday right..so today is our stayback day..then time nk balik tu is raining day..then mse aku on my way to back home aku jumpe ngan e'zzati..then smpai dpn condo tu i saw something that very familiar to me..yeahh..tu celica zameer..aku kenal sgt..but aku buat bodo jer la..coz aku da basah kuyup thap nk mampos nie an...then aku heard someone calling me..shitttt!!mang zameer un mamat tuh!!baru jer kat ampang point uh adilla sebut nme dye..pastu btol2 dye dpn bijik mate aku..gile ko..aku un mngelejat ta tntu psal la..dye ckp psal ari tu and mnx sorry..then that time i'm verryyyy veerrryyyy stupid!!!coz aku mngamuk kat situ...kat tepi jalan,tengah2 hujan..aku pukul badan dye sgale bgai...bad story is that time students form1 and form2 balik...bile aku da mngamuk ngamuk uh zameer tarik aku masuk kereta..mse dlm kereta tu la kwarasan aku telah kembali..mse tu la baru aku sedar bape maluuuuu nyer aku weiyh!!!then dye anta aku balik..smpai umah jer aku dok berhujan coz aku ta nk mak aku tau aku mnangis..idea tu agk bangang..but time to i don't have any idea...c(=

Tuesday, 19 April 2011

JUNE !!

know what..my dad start asking me about school holiday =) wink wink..i think we will holiday at LA Disneyland!!i hope on this school holiday,i will be there!!yohooooo!!seriously i can't wait..gosh!!i'm very damm excited!!if this holiday not going on..seriously "aku buat amukan puaka" ...:p but my mom ask my dad to go to New Delhi India..since kat india ade snow..then my mom never touch it..hahaha...but i hope no one of my family suggest to go BALI..it was very bored!!i will there every years!!!hahahahahaha...damm bored..hahaha...i have to go now..bubye..=)

SHHHOOO SHWWEEETTT !!


gosh!!he damm cute right???i know him from facebook..but some of his friend told me this picture is not him..but for me is was him coz i check all photo in his album =) bhahaha..i'm a top stalker right..:p btw this guy is ayie...that was what he told me la...seriously i love this pic so much..it very macho!! =p and smart..suke suke suke....=p

Monday, 18 April 2011

REAL LOVE =)


someone have share this vid with me..first time i'm listening this song i fell "its nothing" after 3 times i'm listening this song i thing this song very nice..=p

Saturday, 16 April 2011

LIFE JUST ONCE =)

just like my title...life is once..so make sure u appreciate your life...this my way how i appreciate my life..first i will dreams as if i will life forever,life as if i will die today and i will laugh as much as my breathe and love as long as i live..then don’t ever ask what the world needs. Ask what makes me come alive, and go do it. Because what the world needs is people who have come alive..besides life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling faces. Smell the rain, and feel the wind. Live my life to the fullest potential, and fight for my own dreams.please love your self..if u not,how you will love other??remember u need to thankful because ALLAH give us a chance to see the world,to get the greatest life and the important is ALLAH give us a chance to be KHALIFAH on this earth..when our time is over,we will back to our GOD,ALLAH S.W.T but before that think properly..did u do what your god ask u to do??plus,minus,divide = prayers,charity,mom and dad..evrything is complete??even if u got 1000 years,u can't make sure evrything is done..people make mistake..me too and u too..=)
 

EVERYTHING IS NOT EASY

It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.

WHY SWEET TO BE SINGLE ?

Yeah..many reason why be single is more better than have a bf/gf...this my own reason ok ...and this my own opinion ok..please don't misunderstand =)

1. i fell free to do anything such as shopping,can be friend with anyone i like..

2. i have a quality time with my friends and my family..if u have a bf/gf u will spent more ur time with them rite??

3. save bajet larh..when u hang ot with ur bf/gf need a lot of money..opkos u all want be beautiful/handsome when u with ur lover rite..so u spent a lo t of money..sangat membazir..errr

YEAH . THIS IS TRUE .

It's hurt to love someone and no be loved in return,but what is the most painful is to love someone and never find the courage to let the person know how u fell

MONTH SICK =(

sometime i hate to be a women..menstrual time is the most time i hated...for guys u all never feel how bad period pain..goshhh!!like want to die bro!!!in malay say "sakit thap guling-guling la"...serious i said it was very bad..ssoo bad..i can't do anything except sleeping...arggghhh...just like "orang cacat" errr....

Friday, 15 April 2011

KESIAN MY LITTLE PRINCESS =(

semalam ariana demam teruk..smpai muntah2 dye...makan or minum susu jer dye muntah..lps tu meragam jer..da la ari ni mak dye kje..demi dye aku ta g skolah..mak aku an busy ngan psatuaan pnduduk dye la bgai..time makan ubat la paling kesian..tp kne la pakse..kalau ta mcm mne nk baik kan??tp td ariana mcm da ok sikit ..dah boleh main2...da boleh makan..aku blikan roti yg dye suke 2..dye mkn =) mungkin dye demam sebab nk tumbuh gigi kowt...get well soon yer ariana sayang <3 ..mumy su syg anana <3 <3

Thursday, 14 April 2011

CORECTIONS HERE :

I'M STUDENT NOT STUPID

WINK WINK ~

 That Should Be Me In You Hearts

KO ADE ??

Ok...lagu blog aku mang mcm ape jer..tp aku suke..aku pnye blog an..aku pnye suke la nk letak lagu ape pown...hahahaha...intro lagu tu mang bosan thap nk mninggal..tp aku rase mcm best ajer part corus tu...weeeeeeee.....suke2...dri yg letak lgu yg mncarut carut tu en..bek aku ltk lagu psal pokok,monyet and mcm 2 la lg dlm lirik lagu nie...hahaha..enjoy my cute song =)

Wednesday, 13 April 2011

STOP THINKING ABOUT HIM !

How many times u want to be a liar??stop ask me to forgive u again dude..this about my love,my heart,my fell..not about my finger,my neighbours heart,my pet fell ! i'm a human zameer..not your mini puppet !!everything u told me is doesn't mean ...coz u told me by your mouth not by your heart...now zameer that i know is change..totally change..now he is WOMANIZER!! i'm rude to say that ?? but u too..u sleep with another women..but at the same time i'm still your girlfriend..he never come to me to give some explanation..so everything is clear...he cheat on me..and i'm wanna to stop being a stupid girl who waiting something that i know will never be mine again..start a new life..a new life without MEN ! =)

I'M NOT ONE OF THIS PEOPLE

It's amazing how someone can break your heart and you can still love them with all the little pieces.

Tuesday, 12 April 2011

happy and smile =)

I'm happy and smile when reminded that we have very beautiful memories , when I feel sad I'll remember to smile at our memories and I hope you were so

Facebook addiction syndrome.

how to know you've got the syndrome ::

1. Facebook is your home page.

2. You update your status more than twice a day.

3. As soon as you step away from your computer you’re on FB on your phone 

4. You're a FB stalker if you click on someone profile more than once aday even if they haven’t messaged or tagged you in a photo.

5. You have over 500 “friends” half of whom you’ve never actually met.

 do you have one of this problem??if yes you're one of people who have a FACEBOOK ADDICTION SYNDROME..if not i wanna to say WELL DONE =)